ריכוז פדגוגי

ריכוז פדגוגי/ רחלי ברי

 הראי"ה קוק מלמד יסוד חשוב בעבודת ה (מוסר אביך ב', ב) ':                                                                       "בכל דרכיך דעהו"- צריך לבקש את הקב"ה בתוך הדרכים שהוא מתנהג בהם. כשהוא עוסק בתפילה – אז יבקש את הקב"ה בהבנת ענייני תפילתו, וכוונה רצויה באמונת הלב באותם העניינים של תפילתו. ולא יבקש את הידיעה בשעה ההיא בעניינים אחרים, כי כיוון שהוא עוסק בעבודה זו – הקב"ה כביכול שורה מצדו בזו העבודה דווקא, ובה ימצאנה ולא במקום אחרוכן כל דברים שעושה, הרי באמת אין דבר בעולם שאינו לכבודו יתברך, על כן כל מה שעושה – יהיה הכל דברי מצוותו ורצונו, ויבקש בהם את שמו ית' כשישתדל בכל שכלו וכוחותיו לעשות את מה שהוא עושה בתכלית השלמות…"

ניתן ללמוד מדברי הרב כי בכל עיסוק שאדם עוסק בו, כולל עיסוק לכאורה בענייני חולין, עליו להתרכז באותו עניין ולהשתדל לעשותו באופן מיטבי, מתוך שאיפה למצויינות ומתוך רצון אמיתי להתחבר אל הקב”ה. לדברי הרב, באמצעות כל עיסוק האדם יכול להתחבר אל בורא עולם ולקדש שם שמיים. אדם שמשתדל לבצע בשלמות כל מה שהוא עושה , מצביע על מודעות לנוכחות אלוקית גם בשעת עיסוקו הנוכחי – ולא יחפש את הקב”ה בעיסוק אחר.  לדוגמא: על הגנן שעובד בגינה לעסוק במלאכתו ולהשתדל לעשותה בצורה הטובה ביותר כי זו כרגע עבודת ה' שלו. כמו  וכן, תלמידה שמשקיעה בלימודי מת' ושואפת למצויינות, לכאורה אינה עוסקת בלימוד תורה או בקיום מצווה, אך ההשתדלות לעשות את הטוב ביותר וההתייחסות ללימודיה כאל חלק מעבודת ה’ תביא אותה לידיעת ה’ , להתקרבות אליו ולכך שתקדש שם שמיים.                                                                                                  

על כן, בד בבד עם החינוך לאמונה ועיסוק  בבניין המידות, אנו רואים בקידום תהליך הלמידה יעד פדגוגי חשוב ומרכזי כחלק מעבודת ה' ומקווים כי  התלמידה תמצא בלמידה מקום  למצות את כישוריה ותשאף להצטיין בלימודיה כמו בשאר תחומי החיים.                                                                                                   

כחלק מטיפוח הלמידה ותהליכי ההוראה צוות  האולפנית נדרש ללמידה ולפיתוח חדשנות פדגוגית וחדשנות טכנו- פדגוגית  בהתאם לאתגרי התקופה. בשנים האחרונות הצוות עלה קומה בשימוש בכלים אלו בהוראה בכיתה המקוונת ובהוראה פנים אל פנים. ההוראה ככללה, נעשית תוך שימת דגש על דרכי הוראה מגוונות ומותאמות על מנת לפתח ולהצמיח לומד עצמאי.

השאיפה שלנו היא לתת מענה לכלל התלמידות עם דיוק ההוראה באופן דיפרנציאלי, באופן המותאם לכל תלמידה ותלמידה בדגש על התייחסות ל'קצוות' שבכיתה- תגבור לתלמידות מאותגרות למידה ומאידך,  הצבת אתגרים -לתלמידות המצטיינות.                                                                                                                 צוות ההוראה עושה לילות כימים על מנת להביא להצלחת כל תלמידה כשהמטרה היא השגת תעודת בגרות איכותית במקביל לבניית האישיות והמידות.

היחס האישי לכל בת הוא נר לרגלינו שכן, אנו מאמינים שהיכרות מעמיקה עם כל תלמידה, בחינת סגנון הלמידה שלה ובחירת שיטות ההוראה המותאמות לה, בתוך המכלול הכיתתי, יובילו לאמון בעצמה, להכרת כוחותיה ויכולותיה ומתוך כך תגיע להצלחה המירבית.                                                                                          כחלק מהשאיפה לתת הזדמנות לכל תלמידה למצוא את מקומה בתחום הלימודי, אנו מרעננים שורות ופותחים בשנת הלימודים הקרובה מספר מגמות חדשות (עיצוב גרפי, אמנויות הבמה, ספרות)- אשר בע"ה יצמיחו תלמידות השמחות בלמידה  ובפיתוח כישוריהן. 

במהלך שנת תשפ"ב משרד החינוך השיק  תכנית למידה חדשנית-  'תכנית המח"ר'- תכנית אשר  תשפיע על תכניות הלמידה, על דרכי  ההערכה ועל דרך ההבחנות  של כיתות התיכון החל מכיתה י' תשפ"ג. על מנת להערך כראוי ללמידה המתחדשת מונתה באולפנית רכזת שתפקידה לתכלל  את מטלות כל תחומי  הדעת באופן מיטבי.                                                                  

יהי רצון שבשנת הלימודים הבאה עלינו לטובה, נזכה מאת הקב"ה לחכמה, לבינה ולדעת  ונשכיל לרדת אל עומק נפשן של תלמידותינו- בנותינו, נלמד את כישוריהן,את  תכונותיהן ואת מידותיהן ומתוך כך, נזכה להוביל באהבה,  בענווה וברגישות כל תלמידה אל המקום המיטבי שלה תוך הבחנה והכרה ביכולות המיוחדות לה ומתוך סל הכלים שרכשה, תצליח להתמודד גם עם קשיים ומכשולים בהמשך דרכה בחיים.